Videos

НАТО – 25 години след войната срещу Югославия престъпленията продължават

С нас са основателите на канала, както и нашият специален гост Александър Александров от Движение “23-ти Септември”; заедно ще обсъдим значението на важни исторически събития, като основно се фокусираме върху 25-та годишнина от бомбардировките над Югославия, и отражението им върху днешната политическа и социална реалност в България.

Провалът на Шолц в Китай и успехът на Блинкен в Черно море – Митов на бял кон?

В този епизод продължаваме с темата за забранената конференция в Берлин. Разискваме участниците и мотивите на германската държава да наложи тази забрана. Янис Варуфакис, бивш гръцки финансов министър, със забрана да влиза в Германия.

Посещението на Олаф Шолц в Китай с представители на БМВ и Мерцедес. Германия моли Китай за пазари.

Опасност от катастрофа в Близкия Изток, страх от истината за Газа и репресии в Берлин

В новия ни епизод разговаряме за конфликта между Израел и Иран. Атаката на Иран над Израел, като отговор на убийството на иранските генерали в послоството в Дамаск, Сирия. Иран демонстрира технологични военни способности, но и нежелание за ескалация на конфликта. Как ще реагира Израел и имат ли интерес САЩ от пълномащабен конфликт в региона?

Скандал в Софийския университет — пропукване в либерално-фашисткия антикомунистически блок?

В новия ни епизод разговаряме за скандал развихрил се в учебна институция, която би трябвало да е образец за свобода на академичното слово – Софийски университет “Св. Климент Охридски.”

Предсрочни избори: мир или война? (Част втора)

Във втората част на този епизод във връзка с предстоящите избори се спираме на въпроси като що е държавност и съществува ли в сегашното ни положение; емоционалната връзка на българите с Русия, може ли символичната съпротива да прерасне и мобилизира политическа съпротива; промяна на ценностната система и идеали; до какво доведоха опитите за смяна на българските ДНК, култура и история; значението на събиранията на Шипка и Альоша; има ли наистина партии с участие в парламнета, които да се противопоставят на партиите на войната…

Предсрочни избори: мир или война? (Част първа)

ПОЛИФОНИЯ НА ИНАКОМИСЛИЕТО – ПОДКАСТ.

В първата част на този епизод говорим за предстоящите избори и значението на изборите в България. Някои от въпросите върху които се спираме са: има ли смисъл да се гласува и защо ни убеждават в обратното; гласуваме ли за партии с различни платформи или правим избор между злото и по-малкото зло; защо мнозниството от българите не вижда смисъл в политическата система; какво означава отговорно участие в политическия живот и политика извън парламента и партиите; как политическата неустойчивост и политическия клиентелизъм са свързани с продводници на чужди идеологии, вредни за българите.

Альоша в политически залог на задокеанския супермен – Втора част

Провокациите срещу историческата памет от страна на предателската сглобка продължават. Днес е внесено предложение от ППДБ в пловдивски общински съвет, Альоша да бъде демонтиран през 2024-та година. Тази нагла акция няма почва в Пловдив и трябва да срещне достоен отпор. Във Варна днес бе повреден и демонтиран паметникът на Граф Игнатиев.

Втора част от разговора ни с Полина Манолова и Константин Бобоцов.

Альоша в политически залог на задокеанския супермен

Провокациите срещу историческата памет от страна на предателската сглобка продължават. Днес е внесено предложение от ППДБ в пловдивски общински съвет, Альоша да бъде демонтиран през 2024-та година. Тази нагла акция няма почва в Пловдив и трябва да срещне достоен отпор. Във Варна днес бе повреден и демонтиран паметникът на Граф Игнатиев.

По тези и други теми разговаряме с Полина Манолова.

ПОДКАСТ: АТАКАТА СРЕЩУ ПАМЕТНИКА НА СЪВЕТСКАТА АРМИЯ – ХРОНОЛОГИЯ – част 2. РАЗГОВОР С ГЛ. АС. МАРТИН ДИМИТРОВ

Втора част от разговора с историка Мартин Димитров, който е част от акциите за защита на Паметника на съветската армия. Ще чуем неговите разкази за събитията като директен участник. В епизода проследяваме от кога датират опитите за унищожаване на паметника, дава се характеристика на организаторите. Питаме, защо сега?

подкаст: Атаката срещу Паметника на съветската армия – хронология. Разговор с гл. ас. Мартин Димитров

Разговор с историка Мартин Димитров, който е част от акциите за защита на Паметника на съветската армия. Ще чуем неговите разкази за събитията като директен участник. В епизода проследяваме от кога датират опитите за унищожаване на паметника, дава се характеристика на организаторите. Питаме, защо сега?